6 lipca, 2023
Kalarepa Dyna to odmiana średniowczesna. Liście są duże, mają powcinane brzegi i zielony kolor. Zgrubienia osiągają masę nawet do 400-450 g, mają fioletowo-różową cienką skórkę i jasny, biało-zielony miąższ, który jest chrupiący i soczysty, bardzo smaczny.
2 lipca, 2023
Kalarepa Wiedeńska Biała to odmiana wczesna. Zgrubienia osiągają masę 100-200 g, mają jasnozieloną cienką skórkę i jasny, białozielony chrupiący i soczysty miąższ.
17 lutego, 2023
Kalarepa Delikatess Blauer to odmiana późna, plenna. Zgrubienia korzeniowe są duże, kuliste lub lekko spłaszczone. Skórka ma kolor fioletowy i jest cienka. Miąższ jest kremowobiały lub bladozielony (w młodych egzemplarzy), lekko słodki, soczysty i chrupiący.
17 lutego, 2023
Kalarepa Delikatess Weisser to odmiana średniowczesna, plenna. Zgrubienia korzeniowe są duże, kuliste lub lekko spłaszczone. Skórka ma kolor jasnozielony/seledynowy i jest cienka. Miąższ jest kremowobiały lub bladozielony (w młodych egzemplarzy), lekko słodki, soczysty i chrupiący.
22 czerwca, 2020
Mając działkę lub ogródek przydomowy warto eksperymentować z różnymi gatunkami i odmianami roślin, w tym warzywnych. W 2020 roku na naszej działce zagościły różne warzywa, w tym o różnej kolorystyce. Lubimy się bawić kolorami i kształtami roślin. Tym razem prezentujemy fioletowe odmiany grochu siewnego (groszku cukrowego) oraz kalarepy fioletowej versus ich zielone odpowiedniki.