Uprawa rzodkiewki jest banalnie prosta i opisaliśmy ją w odzielnym artykule - TUTAJ.
Rzodkiewka Śnieżka to wczesna odmiana polecana do uprawy gruntowej oraz pod osłonami. Swoją nazwę zawdzięcza oryginalnemu kolorowi skórki, która jest biała.
Zgrubienia korzeniowe są kuliste, wyrównane, osiągają ok. 2-3,5 cm średnicy. Skórka jest jednolita, biała z kremowym odcieniem, bez przebarwień, jedynie w górnej części tuż przy nasadzie liści może przybierać zielonkawy odcień. Miąższ jest szkliście biały, soczysty i chrupiący, o lekko pikantnym smaku.
Rzodkiewka Śnieżka nie ma skłonności do parcenia, polecana jest do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do kanapek, twarogu i sałatek. Do jedzenia nadają się także liście, szczególnie młode, które można dodawać do sałatek, zapiekanek lub przygotować z nich pesto.