
Czy obrywać kwiaty rododendronów i azalii?
31 maja, 2020
Grządki podwyższane (wzniesione)
7 czerwca, 2020Pesto z liści rzodkiewki
Wiosną i wczesnym latem często sięgamy po rzodkiewkę, która jest bardzo popularną nowalijką. Liście zwykle wyrzucamy. Można je jednak jeść i wykorzystać do przygotowania pysznego pesto!
Składniki:
Wykonanie:
Składniki na pesto umieszczamy w kielichu blendera i miksujemy. W trakcie można dodać jeszcze oliwy/oleju/wody, jeśli pesto jest zbyt gęste. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowanym pesto można smarować kanapki lub wykorzystać do makaronu. Z podanej ilości składników otrzymacie niewielki słoiczek pesto (ok. 100ml).
Autor: Beata Bereś (DIONP)
Opracowanie własne. Wszelkie prawa zastrzeżone
Powiadom
Zaloguj się
0 komentarzy
najstarszy