
Pomidor odmiany Carbon – ciemnoczerwony owoc
6 października, 2021
Ochrona wód – zapobieganie znoszeniu środków ochrony roślin
11 października, 2021Nasturcja w ciekawej odsłonie - pesto
Składniki:
Wykonanie:
Liście i kwiaty nasturcji myjemy, odsączamy z nadmiaru wody i osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy orzechy, obrany i pokrojony czosnek, orzechy włoskie oraz parmezan, wlewamy również część oliwy. Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji dolewając oliwy w razie potrzeby. Powinniśmy otrzymać gładką masę. Tak przygotowane pesto można jeszcze doprawić np. pieprzem, świeżą pietruszką i wykorzystywać do smarowania pieczywa lub w formie dodatku do makaronu.
Autor: Beata Bereś (DIONP)
Wykonanie własne. Wszelkie prawa zastrzeżone
Powiadom
Zaloguj się
0 komentarzy
najstarszy