Uprawa rzodkiewki jest banalnie prosta i opisaliśmy ją w odzielnym artykule - TUTAJ.
Rzodkiewka Caro to wczesna odmiana polecana do uprawy gruntowej, ale równie dobrze plonuje uprawiana pod osłonami. Można ją wysiewać zarówno wiosną - do maja, jak i późnym latem oraz jesienią - od sierpnia do września.
Zgrubienia korzeniowe są średniej wielkości, o regularnym kulistym kształcie, osiągają ok. 3 cm średnicy. Skórka jest dwubarwna – czerwono-biała, przy czym większa połowa jest czerwona, a kolor stopniowo przechodzi w biały przy końcówce tworząc okrągłą plamę. Miąższ jest biały, jednolity, soczysty i chrupiący, o lekko ostrym smaku.
Rzodkiewka Caro nie ma skłonności do parcenia i wybijania w pędy kwiatostanowe, zdarza się jednak, że bardzo duże zgrubienia pękają. Podobnie jak i inne odmiany, rzodkiewka Caro polecana jest do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do sałatek, twarogu i kanapek, nadaje się także do marynowania, kiszenia oraz zapiekania. Do jedzenia nadają się także liście, które można dodawać do sałatek lub przygotować z nich pesto, zupę czy też tartę.