Uprawa rzodkiewki jest banalnie prosta i opisaliśmy ją w odzielnym artykule - TUTAJ.
Rzodkiewka Afrodyta to odmiana, która polecana jest do uprawy wiosennej i jesiennej. Charakterystyczną jej cechą jest nietypowy biały kolor skórki korzeni. W sprzedaży można ją często spotkać w mieszankach nasion kolorowych rzodkiewek.
Zgrubienia korzeniowe są średniej wielkości, kuliste lub lekko wydłużone, osiągają ok. 2,5-3 cm średnicy, skórka ma kolor biały. Miąższ również jest biały, jednolity i chrupiący, łagodny w smaku. Nie ma skłonności do pękania i parcenia.
Rzodkiewka Afrodyta polecana jest do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do kanapek, twarogu i sałatek, gdzie pięknie się prezentuje, szczególnie w towarzystwie innych kolorowych odmian. Najlepiej zbierać młode rzodkiewki, które są bardziej wyraziste w smaku. Do jedzenia nadają się także liście, które można dodawać do sałatek lub przygotować z nich pesto.