Pomidor koktajlowy Figiel – pomarańczowy owoc, kształt śliwkowaty
15 sierpnia, 2022Pomidor koktajlowy karłowy Balconi Yellow – żółty, okrągły. Idealny do doniczek
15 sierpnia, 2022Jak uprawiać pomidory?
Podstawowe informacje o wymaganiach pomidora co do stanowiska, a także jakie zabiegi pielęgnacyjne są polecane znajdziesz TUTAJ.
Pomidor koktajlowy znany ze sklepowych półek
Cherrola F1 to pomidor koktajlowy wysokorosnący, wymagający podwiązywania lub prowadzenia przy podporach. Dość wczesny. Pełnia zbiorów w naszej uprawie hobbystycznej przypadła na połowę sierpnia. Owoce dojrzałe pojawiały się już od połowy lipca. Odmiana wydaje owoce do jesieni.
Pomidor ten jest polecany tak do uprawy w gruncie, jak i pod osłonami. W obu tych miejscach się udał, choć na zewnątrz plony mocno są uzależnione od pogody. Owoce są małe, kuliste, zebrane w grona po kilkanaście sztuk (zwykle około 15-20 sztuk). Masa owocu 15-25 g. Skórka twarda w kolorze czerwonym, miąższ czerwony, soczysty, słodko-kwaśny. Owoce szybko stają się miękkie, wykazują tendencję do pękania, gdy są zbyt dojrzałe.
Autorzy: Paweł i Beata Bereś (Ogrodnicy DIONP)
Opracowano na podstawie własnego doświadczenia i literatury. Wszelkie treści zamieszczone na tej stronie internetowej (teksty, zdjęcia itp.) podlegają ochronie prawnej na podstawie przepisów ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. z 2019, poz. 1231 z późn. zm.). DIONP wyraża zgodę na wykorzystanie całości lub części powyższej informacji, pod warunkiem podania źródła i odnośnika do adresu strony internetowej www.dionp.pl
Pomidor koktajlowy Cherrola F1
Pomidor koktajlowy znany ze sklepowych półek
DIONP hobbystyczną uprawą pomidorów w gruncie oraz pod osłonami (szklarnia, tunele) zajmuje się od wielu lat. Mamy zatem doświadczenie w prowadzeniu tych roślin, w tym różnych odmian, w różnych warunkach pogodowych. Najważniejsze informacje uprawowe oparte o nasze doświadczenie, wraz z materiałem filmowym przedstawiliśmy w osobnym artykule, który jest dostępny TUTAJ. Zapraszamy do lektury.
Cherrola F1 to pomidor koktajlowy wysokorosnący, wymagający podwiązywania lub prowadzenia przy podporach. Dość wczesny. Pełnia zbiorów w naszej uprawie hobbystycznej przypadła na połowę sierpnia. Owoce dojrzałe pojawiały się już od połowy lipca. Odmiana wydaje owoce do jesieni.
Pomidor ten jest polecany tak do uprawy w gruncie, jak i pod osłonami. W obu tych miejscach się udał, choć na zewnątrz plony mocno są uzależnione od pogody. Owoce są małe, kuliste, zebrane w grona po kilkanaście sztuk (zwykle około 15-20 sztuk). Masa owocu 15-25 g. Skórka twarda w kolorze czerwonym, miąższ czerwony, soczysty, słodko-kwaśny. Owoce szybko stają się miękkie, wykazują tendencję do pękania, gdy są zbyt dojrzałe.
Autorzy: dr hab. inż. Paweł K. Bereś, mgr Beata Bereś (Ogrodnicy DIONP)
Opracowano na podstawie własnego doświadczenia i literatury. Wszelkie treści zamieszczone na tej stronie internetowej (teksty, zdjęcia itp.) podlegają ochronie prawnej na podstawie przepisów ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. z 2019, poz. 1231 z późn. zm.). DIONP wyraża zgodę na wykorzystanie całości lub części powyższej informacji, pod warunkiem podania źródła i odnośnika do adresu strony internetowej www.dionp.pl
Pomidor koktajlowy znany ze sklepowych półek
DIONP hobbystyczną uprawą pomidorów w gruncie oraz pod osłonami (szklarnia, tunele) zajmuje się od wielu lat. Mamy zatem doświadczenie w prowadzeniu tych roślin, w tym różnych odmian, w różnych warunkach pogodowych. Najważniejsze informacje uprawowe oparte o nasze doświadczenie, wraz z materiałem filmowym przedstawiliśmy w osobnym artykule, który jest dostępny TUTAJ. Zapraszamy do lektury.
Cherrola F1 to pomidor koktajlowy wysokorosnący, wymagający podwiązywania lub prowadzenia przy podporach. Dość wczesny. Pełnia zbiorów w naszej uprawie hobbystycznej przypadła na połowę sierpnia. Owoce dojrzałe pojawiały się już od połowy lipca. Odmiana wydaje owoce do jesieni.
Pomidor ten jest polecany tak do uprawy w gruncie, jak i pod osłonami. W obu tych miejscach się udał, choć na zewnątrz plony mocno są uzależnione od pogody. Owoce są małe, kuliste, zebrane w grona po kilkanaście sztuk (zwykle około 15-20 sztuk). Masa owocu 15-25 g. Skórka twarda w kolorze czerwonym, miąższ czerwony, soczysty, słodko-kwaśny. Owoce szybko stają się miękkie, wykazują tendencję do pękania, gdy są zbyt dojrzałe.