Chutney z wiśni z octem balsamicznym
14 lipca, 2020Chipsy z bobu czyli bób pieczony
31 lipca, 2020
Carpaccio z kolorowych buraków ćwikłowych
Składniki:
3 średniej wielkości buraczki ćwikłowe – u nas w trzech kolorach (biały, pomarańczowy, czerwony),
ser feta (zużyliśmy ¼ opakowania 270g),
sałata lodowa lub rukola – kilka liści poszarpanych,
1-2 łyżki stołowe octu balsamicznego,
pieprz do smaku.
Wykonanie:
Buraczki należy ugotować lub upiec w piekarniku (każdy gotujemy oddzielnie, jeżeli używamy kolorowych). Przygotowane buraki kroimy w cienkie plasterki, rozkładamy na talerzu, następnie posypujemy rozdrobnionym serem feta i liśćmi sałaty/rukoli. Całość polewamy octem balsamicznym i posypujemy pieprzem według własnego smaku.
Z podanych składników otrzymamy jedną dużą lub dwie mniejsze porcje.
Autor: Beata Bereś (DIONP)
Pomysł i wykonanie własne. Wszelkie prawa zastrzeżone
2 Comments
Dziękuję za wspaniałe pomysły na zdrowe jedzenie wyprodukowane we własnym ogrodzie.
Dziękujemy